I dag så ska jag prata om det kan vara ett yrke som influencer.

Mitt snabba svar är: - Ja, influencer är ett yrke.

Jag menar det är ju som att du marknadsför olika företag, gör olika samarbeten och jag tycker det är jättebra att skolorna tar upp det som ett ämne. Vem vill inte vara influencer idag? Jag tycker det är så intressant att en influencer idag har mer påverkan av landet än våra politiker. Om vi jämför Bianca Ingrosso som har 634 000 följare på Instagram jämfört med KD:s partiledare Ebba Busch Thor som har 21 000 följare.

Det är ganska otroligt att våra politiker har sådan liten påverkan i sociala medier när de ändå är de personerna som ska leda vårt land. En person som Bianca Ingrosso skulle kunna påverka Sverige mer än av våra partiledare, alltså då kan jag känna att det är rätt sjukt att vi ändå inte kallar influencer som ett yrke.

Jag själv vill ju bli influencer och vill kunna sprida energi och inspiration till andra igenom att bjuda på mig själv och kunna dela med mig av den glada personen jag är. Det är sällan jag är en arg person utan jag känner mer så att jag vill kunna dela min glädje och därför inspirera folk.

Jag tror att Sverige behöver tänka om när det gäller att jobba med sociala medier. Vi måste tro på att internet kommer vara framtiden och inte vara sådana bakåtsträvare att ett jobb som ekonom eller snickare måste vara det vi kallar för jobb. I vissas öron kan sociala medier låta mer som en hobby som man gör efter skolan eller sitt "riktiga" jobb.

Jag brinner oerhört för sociala medier och jag har många med mig som faktiskt tycker och vet att detta är framtiden. Det gäller bara att vi får fler att hänga på och inse detta. Vi kommer kämpa och kommer aldrig att ge oss.

Jätteintressant att få lyssna på Linda Hörnfeldt idag på Nyhetsmorgon som är grundare av nätverket Influencers of Sweden och man märker verkligen hur bra detta är att fler som Linda får komma fram och berätta vad en influencer gör. Därför hoppas jag att vi alla mikroinfluencers och influencers går tillsammans och försöker prata mer om detta i media så att fler hänger på tåget.

Tack för mig!

/Koppster

Läs hela inlägget »